fallback

Холандци създават фонд за инвестиции в търговски площи в САЩ

Фондът ще инвестира 1 млрд. долара в пазар, който много от местните банки и инвеститори не смеят да финансират

10:47 | 18.04.08 г.

Във време, когато много щатски банки и инвеститори не смеят да инвестират в нови проекти в страната, две холандски компании - United Investment Co. и SNS Property Finance International, създадоха съвместен фонд за инвестиции и строителство на търговски имоти в САЩ, пише CPN.

Фондът ще разполага с 1 млрд. долара и ще се управлява от щатския холдинг на United Investment - UDC Global, и неговото строително подразделение N3 Real Estate, базирано в Тексас, което ще бъде строителният предприемач на фонда.

Фондът ще се фокусира върху сделки с търговски площи, при които собственикът на имот тегли заем за финансирането му, като за обезпечение се ползват бъдещите наеми, които ще получи от наемателите.

N3 вече е работил с търговски вериги като Chase Bank, Starbucks Coffee, Target и Circuit City. Като изпълнител на строителството N3 ще строи сгради и съоръжения съгласно изискванията на търговските вериги. UDC придоби N3 през 2007 г. с цел да ускори инвестициите си в имоти в САЩ.

„Тези дни финансиране за подобни сделки в САЩ от банки или инвеститори почти няма. Всеки ден срещаме търговски вериги, които не могат да си осигурят финансиране, затова смятаме, че това е голяма възможност. Освен това, валутният курс на еврото спрямо долара е много атрактивен“, казва Биф Макгауйър, главен изпълнителен директор на UDC Global.

N3 вече има 14 финализирани подобни сделки на обща стойност 40 млн. долара по проекти с участието на Starbucks, Chase Bank, Sonic, Whataburger, Game Stop и Alltel в Тексас, Оклахома и Флорида.

Сега компаниите планират да разширят дейността си към югоизточните и югозападните региони на страната, където предвиждат да открият нови офиси или да създадат партньорства с местни предприемачи.

„Това е дългосрочен план. Ще реализираме само сделките, които отговарят на определени наши критерии, част от 9-годишен инвестиционен план“, добавя Макгауйър.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:57 | 19.08.22 г.
fallback