fallback

Международната компания Thompson Cole стъпва на българския пазар на имоти

В Дубай вече има реклами, представящи инвестиционните възможности в България, заявиха от компанията

13:35 | 15.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Международната компания за управление на проекти Thompson Cole стъпи на българския пазар на имоти чрез сключеното наскоро изключително представителство за България с консултантската компания Корект Проект, съобщиха от двете компании за Investor.bg.

Двете компании ще представят за пръв път съвместно услугите си по време на изложението за недвижими имоти и градоустройствено планиране BalPEx от 18 до 20 април в Интер Ескпо център, София. Изложението се провежда заедно с конференцията Balrec, която ще се състои на 15 и 16 април в София с медийното партньорство на Investor.bg.

“България изглежда пазар с голям потенциал”, коментира от офиса на компанията в Дубай за Investor.bg Робърт Пъркинс, главен оперативен директор за Близкия изток. Сред сегментите с потенциал той посочи бизнес имотите и жилищните имоти.

По думите му българският пазар на имоти е започнал да привлича вниманието и на инвеститорите в Дубай. “Дори в момента има два огромни билборда в центъра на града, рекламиращи инвестиционните възможности в България”, каза той.

Thompson Cole стъпва на българския пазар, като очаква значителни инвестиции в региона и има намерение за трайно сътрудничество и присъствие на този динамичен пазар. „Ние вярваме, че Югоизточна Европа е регион, който ще има устойчиво развитие”, заявява Тони Константинидис, главен оперативен директор за международните пазари в компанията. Според него, България, с новопостроеното летище София, бързоразвиващата се комуникационна инфраструктура и качеството на техническите специалисти в страната, осигурява идеална база за създаването на централа на представителство за региона.

Thompson Cole притежава 27 години опит като консултант на пазарите в Европа, Средния Изток и Карибския басейн.

В момента групата управлява проекти с РЗП от над 3 млн. кв. м. Сред тях са The Imperial Towers в Мумбай (Индия) – жилищен комплекс от две 60-етажни кули, Damac Park Towers в Дубай (ОАЕ) – комплекс от две кули с жилищна, офис, търговска и паркинг част, а също Kingdom Centre в Риад (Саудитска Арабия), която със своите 300 метра е една от най-високите сгради в Близкия Изток.

Сред проектите на Корект Проект са две офис сгради на инвеститорите Хис Холдинг и Екс Ес Пропърти на територията на Резиденшъл Парк София, изграждане на централен офис на Банка ДСК в центъра на столицата, офис сграда на Енко Вендинг и др.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:01 | 20.08.22 г.
fallback