fallback

Orchid Developments с 3 млн. евро загуба преди данъци, продава активи

Компанията смята да финализира продажбата на свой хотел във Варна за 9,85 млн. евро през юни

10:50 | 15.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Строително-инвестиционната компания Orchid Developments, чиито акции се търгуват на Лондонската борса, отчете загуба преди данъци в размер на 3,14 млн. евро за 2007 г., което според компанията е отражение на мащабното и развитие и маркетинг дейностите през годината.

За 2006 г. година тя беше отбелязала нетна печалба в размер на 3,4 млн. евро.

Приходите на компанията за миналата година са се увеличили до 8,11 млн. евро от 7,475 млн. за предходната година.

Orchid обявява, че може да пристъпи към продажбата на някои от своите активи като хотела "Явор" във Варна. Очакваната цена за продажбата на хотела е 9,85 млн. евро като от Orchid очакват, че сделката по продажбата му ще бъде финализирана през юни 2008 г.

Приходите от дейността на хотела през 2007 г. са били на стойност 600 хил. евро в сравнение с 900 хил. евро година по-рано.

През 2007 г. компанията е увеличила и площта на терените в портфолиото си с 280 хил. кв. м, главно предназначени за търговски и логистични нужди.

Компанията има бизнес и търговски, жилищни и развлекателни проекти като Orchid Multi Use Complex Varna, Orchid Business Center Varna, Orchid Retail and Logistics Park Varna, Orchid Hills Sofia, Orchid Hills Varna и др.

По-рано този месец групата обяви инвестиция в размер на 50 млн. евро за изграждането на комплекса от смесен тип Orchid Gardens Varna.

От Orchid очакват цените на имотите в България да се стабилизират през 2008 г. след увеличение от 20% за миналата година. Наред с това компанията не очаква глобалната финансова криза да се отрази директно на местния пазар.

Orchid смята да се концентрира върху придобивания в София, Варна и други големи градове в страната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:05 | 08.09.22 г.
fallback