fallback

Испанската Martinsa-Fadesa инвестира 30 млн. евро в проекта си в София

Комплекс Модера Резиденс се намира в кв. Витоша и включва 335 апартамента

08:02 | 15.04.08 г.

Около 30 млн. евро ще инвестира испанската компания Grupo Martinsa-Fadesa в първия си проект у нас - жилищен комплекс Модера Резиденс, съобщиха от дъщерното дружество Фадеса България ЕООД.

Комплексът се намира върху терен от близо 14 хил. кв. м в квартал Витоша и се състои от три сгради с 335 апартамента, търговски център с площ 7500 кв. м, алеи с градинки, спортно игрище и детски кът. Към комплекса има и 389 паркоместа.

Към момента проектът е на етап изкопни работи и фундаментни плочи, като цялото строителство ще се извърши на един етап, уточниха от компанията за Investor.bg.

Строителните работи ще приключат към края на декември 2009 г., а предаването на сградата за ползване е заложено за периода декември 2009 – март 2010, уточниха още от Фадеса.

Площта на апартаментите варира от 50 до 120 кв. м, с 1, 2 и 3 спални, като продажбите вече са стартирали успешно през първите месеци на годината.

„С реализирането на комплекса Модера Резиденс Grupo Martinsa-Fadesa поставя начало на изпълнението на инвестиционната си стратегия, чиято цел е да я направи водещ инвеститор в страната - позиция, която вече държи в Испания“, отговориха от компанията на въпроса планират ли други проекти у нас.

Martinsa-Fadesa е представена в Испания, Португалия, Франция, Мароко, Мексико, Доминиканската република, Румъния, Унгария, Полша, България, Чехия и Словакия. Компанията разполага със собствена търговска мрежа за осъществяване на продажби във Великобритания, Германия и Ирландия.

Модера Резиденс ще бъде представен по време на международното изложение за имоти BalPex, което ще се проведе от 18 до 20 април 2008 г. в Интер Експо и Конгресен Център с медийното партньорство на Investor.bg. Изложението е част от „Седмица на недвижимите имоти на Балканите“, в чиито рамки ще бъде проведена и втората регионална конференция „BalREc - Balkan Real Estate Conference – България, Румъния, Сърбия” (на 15 и 16 април 2008 г. в Кемпински Хотел Зографски).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:33 | 14.09.22 г.
fallback