fallback

Първите две фази на проект за 28 жилищни сгради в Люлин готови през 2009

Компанията инвеститор, която е представител на израелската Pritzker Group, има жилищни проекти и в кв. Драгалевци

14:48 | 10.04.08 г.

До края на 2009 г. трябва да бъдат готови първите две фази от жилищния комплекс Розлин Парк, който е в процес на изграждане в столичния квартал Люлин, съобщиха за Investor.bg от инвеститора Ай Пи България 2005 ЕООД.

Мащабният проект предвижда изграждането на 28 осеметажни сгради на ъгъла на бул. “Д-р Петър Дертлиев” и ул. “Панчо Владигеров“. Проектиран e като полузатворен тип комплекс върху площ от почти 30 хил. кв. м, а общата му застроена площ ще бъде 65 хил. кв. м. Планира се в комплекса да има над 550 апартамента с от една до три спални и квадратури между 60 и 220 кв. м, като преобладават жилища с квадратура в порядъка 65-75-115 кв. м.

Продажбите на първа фаза на проекта (първите осем сгради) стартираха през октомври 2007, като към момента са продадени около 70% от апартаментите от нея. От средата на април започват продажбите на апартаментите от втора фаза (следващите пет сгради). Трета фаза ще включва останалите 15 сгради и проектирането й ще започне през лятото.

„Ай Пи България 2005” ЕООД е представителят на международната група компании Pritzker Group за България. Розлин парк е първият жилищен проект, който компанията осъществява у нас.

Скоро предстои да започне строителството и на 13 еднофамилни къщи в кв. Драгалевци, а недалеч от тях - и на жилищен комплекс със 100 апартамента, уточниха от компанията за Investor.bg

Pritzker Group е сред най-големите строително-инвестиционни компании в Израел. В момента компанията се управлява от Итцхак Притцкер - второ поколение предприемач от известната фамилия Притцкер. От 1985 г. насам Pritzker Group оперира в Европа и САЩ, като има жилищни и търговски проекти в Ню Йорк, Кънектикът, Будапеща, Рига, Загреб и други.

Проектът Розлин Парк ще бъде официално представен по време на международното изложение за имоти BalPex, което ще се проведе от 18 до 20 април 2008 г. в Интер Експо и Конгресен Център с медийното партньорство на Investor.bg. Изложението е част от „Седмица на недвижимите имоти на Балканите“, в чиито рамки ще бъде проведена и втората регионална конференция „BalREc - Balkan Real Estate Conference – България, Румъния, Сърбия” (на 15 и 16 април 2008 г. в Кемпински Хотел Зографски).

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:08 | 12.09.22 г.
fallback