fallback

Повишена активност на консултантските компании за недвижими имоти в региона

Компании като Cushman & Wakefield, CBRE и King Sturge предприеха няколко сделки по придобиването на консултантски компании на Балканите през последните месеци

13:58 | 09.04.08 г.

Международните консултантски компании за недвижими имоти през последните седмици демонстрират засилена активност по отношение присъствието си на пазара на Балканите.

Най-новият пример за това идва от Cushman & Wakefield, която днес обяви придобиването на турската P&D Real Estate Consultants – неин дългогодишен партньор.

Финансови параметри на сделката не се уточняват.

След покупката управляващият директор на P&D, Рахсан Джебе, ще стане партньор на Cushman & Wakefield и управляващ директор на компанията в Турция.

P&D е била консултант по сделки като проекта за търговски център в истанбулския квартал Мертер, който Carrefour и Sabanci продадоха на Apollo Real Estate and Multi Turkmall за 267 млн. евро по-рано тази година.

„Турция е един от най-динамичните пазари в Европа... Възвръщаемостта е много по-висока от тази в по-развитите европейски пазари и перспективите за икономически растеж са обещаващи...“, казва Пол Бейкън, главен изпълнителен директор на Cushman & Wakefield за Европа, Близкия Изток и Африка.

Гърция също привлича вниманието на големите консултантски компании.

По-рано този месец CB Richard Ellis (CBRE), сключи договор, с който прибави към мрежата си Atria group като свой асоцииран партньор в Гърция.

Atria group е основана през 1990 г. и предлага пълна гама от услуги, свързани с бизнес имотите в Гърция. Екипът й се състои от 45 души в офиси в Атина и Солун. Компанията включва консултантските компании Axies и Atria Property Services.

През февруари пък CBRE придоби румънската Eurisko Consulting SRL, която се смята за най-голямата независима консултантска компания за бизнес имоти в Румъния.

Нашата страна също стана свидетел на настъплението на големите консултански компании. Наскоро бяха обявени преговорите за придобиването на ProCon International от страна на King Sturge.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:36 | 09.09.22 г.
fallback