fallback

Сериозно забавяне на пазара на имоти в Торонто

Продажбите през март са намалели с 22% спрямо същия месец на миналата година

10:33 | 07.04.08 г.
Автор - снимка
Създател

Пазарът на недвижими имоти в региона на Торонто отчита сериозно забавяне, съобщава сайтът на Radio Canada. Според официалните данни на Камарата на агенциите за недвижими имоти в метрополиса е регистрирано понижение на продажбите с 22% през март спрямо същия месец на миналата година.

Ситуацията според специалисти е особено притеснителна, ако се вземе предвид фактът, че от няколко години Торонто е сред най-бурно развиващите се пазари в страната.

В централните части на града понижението е още по-силно – 27% спад в продажбите на годишна база, докато в предградията намалението е от 18 на сто.

„Подобен спад не е бил отбелязван от много дълго време“, коментира говорител на камарата. По думите му за понижението са допринесли слабият зимен сезон и новите допълнителни данъци върху недвижимите имоти в Торонто.

Въпреки това има и агенции за имоти, които остават оптимистично настроени. Според някои в бранша продажбите ще започват да се увеличават, като през последната седмица се е наблюдавало завръщане на интереса към сектора и зачестяват обажданията от клиенти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:27 | 04.09.22 г.
fallback