fallback

Съставиха близо 200 акта за премахване на незаконни строежи по Черноморието

От посочения брой актове, 94 са за обекти по северното Черноморие, а 99 са за обекти по южното крайбрежие

16:24 | 31.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

Дирекцията за национален строителен контрол (ДНСК) е съставила 193 констативни акта за премахване на незаконни строежи, заяви на пресконференция в Бургас директорът на дирекцията Иван Симитчиев, цитиран от БТА.

От посочения брой актове, 94 са за обекти по северното Черноморие, а 99 са за обекти по южното крайбрежие. Всички обекти се намират върху плажната ивица, уточни Симитчиев.

Актове са съставени за премахването на електропроводи, ВиК съоръжения и канализационните мрежи на обектите. Някои от нарушенията са в заведения за обществено хранене, канализационните проводи на част от тях представляват септични ями, които е недопустимо да съществуват върху плажната ивица, коментира Симитчиев.

На много от плажовете е открито старо строителство, за което са съставени актове за премахване по силата на закона за устройство на крайбрежието. Тези обекти са били със статут на временни, поставяеми обекти и е трябвало да бъдат премахнати от общините. След като те не са изпълнили във времето това свое задължение, ДНСК има задължението да премахне в срок от 6 месеца тези незаконни обекти, поясни Симитчиев.

В хода на проверката има съставени констативни актове за премахването и на съществуващи басейни върху плажната ивица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:46 | 06.09.22 г.
fallback