fallback

Евромаркет Груп открива регионален център в Плевен

Общата сума на инвестициите на компанията в регионални центрове и сервизни бази в страната надхвърля 30 млн. лв.

15:01 | 26.03.08 г.

Регионален център за Централна Северна България открива утре в Плевен компанията за строителна и индустриална техника Евромаркет Груп, съобщиха от компанията.

Комплексът включва административна част, сервиз, шоурум, склад за резервни части и демо парк и е с обща площ от 4 200 кв. м.

Откриването му е част от инвестиционната програма на компанията за 2008 – 2009 г., която предвижда изграждане на регионални центрове и в Пловдив, Стара Загора, Бургас, Русе и Благоевград.

Общата сума на инвестициите в регионални центрове и сервизни бази в страната надхвърля 30 млн. лв., уточняват от компанията.

Центърът в Плевен ще бъде най-голямото представителство на холдинга в Централна Северна България. В района през последните 1-2 години е нараснало търсенето на земекопна и товарачна техника, машини за производство, пренос и полагане на бетон, пътностроителна техника, компресори, посочват от компанията.

„Очакваме ръстът на подемно-транспортната техника (мотокари, електрокари) да бъде значителен и през 2008 г. Търсенето на заваръчна техника и машини за оборудване за автосервизи в плевенския регион ще продължи да бъде на високото ниво, на което е в момента”, коментира Димитър Илчев, главен мениджър на „Евромаркет Груп”.

В деня на откриването демонстрационният парк ще разполага с 18 машини, сред които багери Hyundai, багер-товарачи Hidromek, челни товарачи Kramer, валяк Ammann, самоходна платформа Manitou и др.

Приходите на Евромаркет Груп в България и от четирите й задгранични дружества в Украйна, Сърбия, Хърватия и Словения надхвърлят 400 млн. лв. за 2007 г. Очакванията на мениджърите са до 2010 г. общите постъпления да надвишат 1 млрд. лв.

Евромаркет Груп е изцяло българска компания. Общият брой на служителите в холдинга, в това число задграничните дружества, достига 1000 души.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:25 | 12.09.22 г.
fallback