fallback

Юпи Таун за 1 млрд. долара ще строят в Москва

Многофункционалният комплекс ще се намира в близост до бъдещото московско Сити

11:33 | 26.03.08 г.

Руската строително-инвестиционна компания ДЕКРА планира да построи в Москва многофункционален културно-бизнес комплекс с хотел и апартаменти, наречен Юпи Таун, съобщи РИА Новости.

Проектът ще е в близост до Московския международен бизнес център „Москва-Сити“ и приблизителната инвестиция в него е около 1 млрд. долара, е казал председателят на съвета на директорите на ДЕКРА Сергей Денисов.

По думите му това ще бъде своеобразен „град в града“, където се планира да има всичко необходимо за живота и дейността на хората.

Юпи Таун ще заема 7,95 хектара земя, а жилищният комплекс в него ще се намира на 1,2 км от „Москва-Сити“.

Строителството на Юпи Таун ще протече на два етапа, като през първия се планира да бъдат изградени жилищните комплекси, транспортните подстъпи и обектите от социалната инфраструктура, а през втория – хотелски комплекс с 400 стаи и апартаменти, уточнява Денисов.

„Общата площ на първата част е 200 хил. кв. м, а втората - 205 хил. кв. м. На територията на комплекса се предвижда да има и паркинг за 1835 автомобила“, добавя той.

Земята за проекта е била изкупена постепенно от няколко търговски компании и производствени предприятия. Към момента тече утвърждаване на общия план за застрояване.

Планира се строителството да започне още тази година и да приключи през 2012 г.

ДЕКРА е създадена през 1994 г. и се занимава със строителство на жилищни и бизнес имоти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:57 | 30.08.22 г.
fallback