fallback

ING ще инвестира 4 млрд. евро в имоти в Европа през 2008 г.

Част от инвестициите ще бъдат насочени към придобивания на търговски центрове в Германия, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Румъния и Турция

11:45 | 21.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

ING Real Estate, подразделението за имоти на групата ING, планира да инвестира 4 млрд. евро в имоти в Европа тази година, съобщава Ройтерс.
Голяма част от инвестициите ще бъде насочена към сделки за "клубно финансиране", с които компанията ще осигурява финансова подкрепа на свои конкуренти в затруднено положение.
Докато някои банки се мъчат да намалят зависимостта си от имоти чрез продажба на кредити и синдикация, ING се насочва към по-проактивен подход, който включва и създаването на няколко инвестиционни фонда, се казва в съобщението.
"Великобритания изглежда доста окаяно в момента, но нещата в Европа все още са по-различни", казва Уил Роусън, главен инвестиционен директор в компанията. Той добавя, че ING планира да стабилизира инвестиционното си портфолио от нискорискови фондове с нови фондове за имоти с глобален инвестиционен периметър по-късно тази година.
"Мога да кажа със задоволство, че епохата на купувача, разчитащ на дългово финансиране, отдавна свърши... Ние имаме собствен капитал, конкуренцията за покупки на активи е доста по-малка в сравнение с преди две години и всъщност това е един доста хубав пазар за купувачите със собствен капитал", казва той.
Въпреки че някои институционални инвеститори се притесняваха за своите вложения в имоти, Роусън казва, че ING все още привлича нови капитали за фондове, инвестиращи в имоти в Италия, Германия и Австрия.
Наред с това ING планира и придобивания на търговски центрове в Германия, Полша, Унгария, Чехия, Словакия, Румъния и Турция през 2008 г.
"Мисля, че много капитали ще бъдат насочени към Турция през следващите години. Също както стана и в Централна Европа, благосъстоянието на турското население нараства бързо. И също както британците те харчат много пари в търговските центрове. Плащат им в петък и харчат в събота, което е привлекателно от инвестиционна гледна точка", казва той.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:27 | 20.08.22 г.
fallback