fallback

Руският пазар генерира най-силен ръст на продажбите на Ikea

Продажбите на компанията в Русия са скочили с 50 на сто на годишна база през миналия месец

16:55 | 19.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

Шведската верига магазини за мебели Ikea генерира най-силен ръст на продажбите си в Русия и очаква тази тенденция да продължи с отварянето на нови магазини и поредната година на икономически ръст в страната, съобщи Bloomberg.
Продажбите на компанията в Русия са скочили с 50 на сто на годишна база през миналия месец спрямо ръст от 2 на сто във Великобритания, е заявил Ник Пийл, генерален директор на един от магазините от веригата в Санкт-Петербург.
Ikea планира да увеличи броя на магазините си в страната до 25 от сегашните 10 в следващите пет години в резултат на усилващото се потребление.
Чуждестранните магазини за продажби на дребно – от Kingfisher до Metro, се насочиха към Русия в резултат на ръста на продажбите на местния пазар, надминаващ този в родните им пазари. По оценка на UBS AG продажбите на дребно в Русия ще скачат с 22 на сто годишно до 2010 г.
Ikea, която отвори първия си магазин в страната преди осем години, ще открие още четири през следващата година и планира да открие и първия си магазин в Украйна в Одеса до две години.
През февруари стана ясно, че гръцката група Fourlis е подписала предварителен договор за закупуването на терен в София, върху който ще бъде изграден първият хипермаркет Ikea у нас.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 14:00 | 14.09.22 г.
fallback