fallback

ФНИ България продава сграда с подземен паркинг за 17,5 млн. евро

Купувачът на имота, съгласно предварителния договор, е Бриджкорп Севън ЕООД, дъщерно дружество на Бриджкорп АД, което е собственик на портфолиото на Лендмарк

12:12 | 18.03.08 г.

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ сключи предварителен договор за продажба на офис сграда и подземен паркинг, намиращи се на бул. Г. М. Димитров №14, в близост до колелото 4-ти км на бул. Цариградско шосе, съобщи дружеството чрез „Бюлетин Investor.bg“.
Сградата, която е в процес на изграждане, ще има 10 надземни офис етажа и подземен паркинг на две нива. Общо разгънатата застроена площ на имота, предмет на договора, е 12 988 кв. м, а договорената продажна цена е 17 500 000 евро без ДДС. Сумата е дължима на вноски в зависимост от степента на завършеност на сградата, като строежът й предстои да бъде завършен в началото на следващата година.
Купувачът на имота, съгласно предварителния договор, е Бриджкорп Севън ЕООД, дъщерно дружество на Бриджкорп АД, което е собственик на портфолиото на Лендмарк. Вчера стана ясно, че Бриджкорп АД ще продаде портфолиото от недвижими имоти на Лендмарк на Алфа Дивелопмънтс ЕАД, което е 100% собственост на Алфа Финанс Холдинг АД.
До момента акциите на Фонд за недвижими имоти България губят 1,12% до 1,77 лева, като по позицията минаха 300 лота.

Свързани компании:

Фонд за недвижими имоти България АДСИЦ(BREF)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:43 | 14.09.22 г.
fallback