fallback

Най-голямата малайзийска публична компания ще строи заводи в Източна Европа

Sime Darby се е спряла на три източноевропейски държави, в които ще изгради заводи за преработка на палмово масло

12:46 | 17.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

Sime Darby, която е най-голямата публична компания за производство на палмово масло в света, планира да развие плантации в Африка и да изгради нови заводи за преработка в Източна Европа.

Представители на компанията не бяха открити за коментар.

По думите на изпълнителния директор на компанията Ахмад Муршид, цитиран от Ройтерс, тя има предложение за създаването на плантации от каучукови дървета и палми на площ от 81 хектара в Либерия.

Sime Darby, която е най-голямата публична компания в Малайзия, се е спряла на три източноевропейски държави, в които ще изгради заводи за преработка на палмово масло. Те ще включват рафинерии и мощности за производство на маргарин.

Палмовото масло се използва за готвене както и в производството на редица продукти от козметика до храни и биогорива, пише Ройтерс.

Sime Darby има над 100 хил. служители и присъства в 20 държави. Наред с плантациите, тя развива дейност в областта на недвижимите имоти, търговия с автомобили, енергийния сектор и др. Компанията е представител за няколко азиатски държави на марки като BMW, Rolls-Royce и MINI, Peugeot, Ford, Land Rover, Hyundai и Mitsubishi.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:48 | 12.09.22 г.
fallback