fallback

Големите смесени комплекси в Румъния все по-често включват и хотели

През следващите няколко години в страната се очаква да бъдат построени около 1500 нови стаи в 4- и 5-звездни хотели като част от комплекси

12:51 | 14.03.08 г.

След моловете, големите смесени проекти в Румъния вероятно ще включват и офис площи, жилищни комплекси и 4- и 5-звездни хотели от международни вериги. През следващите няколко години се очаква да бъдат построени около 1500 нови стаи в 4- и 5-звездни хотели като част от комплекси, което са в процес на изграждане в Букурещ и други градове като Клуж, Контанца и Яш, пише Ziarul Financiar.
Най-големият хотел, част от комплекс от недвижими имоти, беше обявен от River Invest, която ще построи 4-звезден хотел с 400 стаи с инвестиция на стойност 25 млн. евро като част от проекта Sema Parc в Букурещ. Целият Sema Parc ще заема площ от 42 хектара на мястото на бивш завод.
Както хотелът в Sema Parc, така и част от Dambovita Center - друг ключов проект в Букурещ (известен също като Casa Radio), ще бъдат свързани с международни вериги. Хотелът в Dambovita Center ще има 300 луксозни стаи и би могъл да стане част от 5-звездната марка Regent, собственост на Rezidor.
Списъкът с хотели, които се изграждат като част от големи проекти в Букурещ, включва също и един в Baneasa, най-големият проект в сектора на недвижимите имоти в румънската столица, като инвестицията е на стойност 2 млрд. евро. „Концепцията за хотелската част предвижда предимно 4-звездно настаняване за бизнесмени с капацитет от около 250 стаи“, обяснява Майкъл Лойд, управляващ партньор в Baneasa.
Строителният предприемач Atrium Centers планира изграждането на хотели като част от търговски комплекси в Клуж и Сату Маре. През втората половина на годината ще стане ясно под коя международна марка ще оперират те.
Други два ключови играча на пазара са Iulius Group и RED Project Management, съответно в Яш и Констанца.
Iulius Group ще инвестира над 220 млн. евро в комплекс Palas в Яш, който ще включва жилищна част, търговска зона, офиси клас А и хотел.
RED ще строи 4-звезден хотел в Констанца като част от Trident Plaza.
Списъкът с предприемачи, които се насочват към изграждане на хотели, и този на градовете, в които те ще бъдат построени, не спира дотук. Така например в Тимишоара братя Кристеску смятат да построят 4-или 5-звезден хотел в комплекс, който ще включва още мол и две офис сгради.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:13 | 08.09.22 г.
fallback