fallback

Най-скъпите имоти в Манхатън и Монако удържат на всеобщия спад

Докато средните цени на имотите в САЩ са намалели с 4,5%, в Манхатън е отчетен ръст от 17,1%

10:28 | 14.03.08 г.

Бумът на пазара на най-скъпите жилища в Манхатън и Монако продължава въпреки по-общия спад на пазарите в САЩ и в световен мащаб, пише aboutproperty.co.uk.
Тази ситуация е подобна на развитието на пазара в Лондон, където средните цени се забавят през 2008 г., но топ сегментът продължава да регистрира силен ръст. От септември насам основният пазар на жилища в британската столица е по-муден, като очакванията са активността и ръстът на цените да продължат да се забавят и през тази година, но най-горният сегмент не показва подобни признаци.
„Обособяването на топ сегмента на пазара в Лондон е отразено в единствените други наистина глобални свръхлуксозни пазари – Манхатън и Монако“, обясняват от Knight Frank.
Проучване на агенцията за имоти сочи, че докато средните цени на имотите в САЩ са намалели с 4,5%, а само в Ню Йорк - с 4,2% през 2007 г. към декември, в Манхатън е отчетен ръст от 17,1 на сто.
Подобно е развитието и в Монако, където като цяло имотите са поскъпнали с 15,2 на сто за миналата година, докато тези на стойност над 10 млн. евро са увеличили цената си с 27,3 процента. 
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:04 | 20.08.22 г.
fallback