fallback

Британската Segro с фокус върху пазара на имоти в ЦИЕ

Segro планира да се концентрира върху Континентална Европа, защото очаква, че ще трябват месеци за възстановяването на пазара на бизнес имоти във Великобритания

12:35 | 07.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

Британската компания за имоти Segro възнамерява да проучва нови пазари за разширение тази година, като ще се фокусира върху този в Централна и Източна Европа (ЦИЕ), съобщават от компанията.

Segro планира да се концентрира върху разширяване на дейността си в Континентална Европа, защото очаква, че ще са необходими месеци за възстановяването на пазара на бизнес имоти във Великобритания от сътресенията на кредитните и банковите пазари.

По думите на изпълнителния директор на Segro Йън Коул 2007 г. е била година на трансформация за компанията, която е успяла да достигне “критична маса” в Континентална Европа, където в момента притежава активи на стойност 1,4 млрд. паунда.

Представители от компанията не бяха непосредствено на разположение за коментар.

Миналата година Коул беше казал за Investor.bg, че България засега не влиза в плановете за разширение.

Инвестициите на групата в придобивания в различни части на Европа миналата година бяха на стойност 425 млн. паунда. Тя вложи 112 млн. паунда в развитие на проекти в континента.

В момента Континентална Европа представлява 21% от портфолиото на компанията като стойност и 44% като площ.

Segro отчете понижение от 9,2% в нетната стойност на активите си през 2007 г. в резултат от резкия спад в стойността на имотите във Великобритания.

Спадът в нетната стойност на активите й е бил провокиран от понижение от 9,5% в стойността на портфолиото й на Острова до 3,46 млрд. паунда. Това е било отчасти компенсирано от повишение от 6,2% в портфолиото на Континентална Европа.

Segro регистрира увеличение от 7,7% на годишна база в печалбата си преди данъци за 2007 г., която е достигнала 154 млн. паунда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:38 | 01.09.22 г.
fallback