fallback

Четири имота на военното министерство стават частна държавна собственост

Имотите са в местността Канайол, с. Осеново, област Варна; м. Крантовица, с. Калугерово, област Пазарджик; с. Кърналово, област Благоевград; и в м. Бозалъка, гр. Стражица, област Велико Търново

12:10 | 06.03.08 г.

Правителството обяви за частна държавна собственост четири имота - публична държавна собственост, управлявани от Министерството на отбраната и с отпаднала необходимост за ведомството, съобщи правителствената информационна служба.
С оглед на досегашното им предназначение (складове, гаражи и аероклуб) те могат да се използват за стопански цели, като се предложат за продажба, за да се осигурят жилища за офицерите и войниците от армията.
Имотите са в местността Канайол, с. Осеново, област Варна - 4293 кв. м и четири сгради; м. Крантовица, с. Калугерово, област Пазарджик - 46 161 кв. м и 19 сгради; с. Кърналово, област Благоевград - писта с площ 159 267 кв. м; и в м. Бозалъка, гр. Стражица, област Велико Търново - 24 736 кв. м и една сграда.
Правителството даде съгласието си Индия да придобие право на собственост чрез покупко-продажба върху недвижим имот в София, съобщиха още от пресслужбата.
Имотът е собственост на Юнайтид Дистилърс ООД и е в район "Витоша", ул. "Бойна слава" 21. Той ще бъде използван за нуждите на дипломатическото представителство на Индия.
Съгласно Виенската конвенция за дипломатическите отношения приемащата държава оказва помощ на изпращащата държава за осигуряване на помещения за извършване на дипломатическа дейност. Законът за собствеността изисква придобиването от чужда държава на право на собственост върху земя и сгради в България да стане с акт на Министерския съвет.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:05 | 13.09.22 г.
fallback