fallback

Hilton отварял средно по пет хотела седмично през 2007

В Европа усилията за разширяване ще бъдат насочени към Германия, Русия, Италия и Ибериийския полуостров, както и към Полша и Турция

15:17 | 05.03.08 г.

Международната хотелска верига Hilton Hotels Corporation е отваряла средно по пет нови хотела на седмица през миналата година, съобщават от компанията, цитирани от Thomson Financial.
От групата са заявили, че през миналата година са открили 241 хотела с 31 521 стаи. С тях общият брой на хотелите от всички марки на компанията надхвърля 3 хил. с 500 хил. стаи.
Hilton Hotels притежава, управлява или дава франчайзинг на портфолио от хотели, в което влизат някои от най-известните марки в света като Hilton, Conrad Hotels & Resorts, Doubletree, Embassy Suites Hotels и Hampton Inn & Suites.
От групата съобщават още, че планират да построят над 900 хотела със 120 хил. стаи в цял свят.
Hilton ще се насочи към стратегически за групата пазари, в които вече има силно присъствие, или към такива с най-голям потенциал за растеж.
В Европа усилията ще бъдат насочени към няколко стратегически пазара – Германия, Русия, Италия и Ибериийския полуостров, както и към Полша и Турция.
През следващите 18 месеца Hilton планира да въведе две нови марки на континентална Европа – първия си хотел Doubletree в Милано, след което първия за региона Hampton, който трябва да бъде отворен в немския град Дюселдорф до средата на 2009 г.
През миналата година компанията оповести и намеренията си да отвори 65 хотела в Русия, Източна Европа и Турция през следващите пет години.
В Азия основният фокус ще бъде върху Индия и Китай. През юни 2008 г. в Пекин се очаква да бъде отворен хотел Doubletree.
Стратегията включва още удвояване на портфолиото в Близкия изток и Африка през следващите пет години.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 01:46 | 08.09.22 г.
fallback