fallback

Продават на търг военния завод НИТИ с начална цена 6,1 млн. лв.

Стъпката на наддаване за дела от 100% от дружеството е 200 хил. лв.

11:56 | 05.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

Агенцията за приватизация (АП) обяви търг с явно наддаване за продажбата на 690 392 акции, представляващи 100% от капитала на НИТИ (Наука, Изследвания, Технологии, Инжинеринг) ЕАД, гр. Казанлък, съобщиха от АП.
Началната тръжна цена е 6,1 млн. лева, а стъпката на наддаване – 200 хил. лв. Депозитът за участие в търга е в размер на 1,5 млн. лева.
Предметът на дейност на дружеството е научно-изследователска и развойна дейност, технологии и процеси със специална и гражданска тематика, хидроимпулсна техника, проектиране на промишлени, селскостопански, жилищно-административни, социални и други граждански и специални обекти, проектиране и конструиране на промишлени съоръжения и инженеринг, производство на верижни и колесни машини и установки, автоматизация на инженерния труд и създаване на програмни продукти, друга машиностроителна продукция, производствена, търговска, туристическа (хотелиерство и ресторантьорство) дейности.
Дружеството е основано през 1962 година и разработва и произвежда изделия с военно предназначение. В годините на конверсията фирмата се ориентира към разработване и производство на изделия гражданско и специално предназначение, включително ловно и спортно оръжие и боеприпаси за тях, сферични и високоенергийни барути, пиротехнически изделия и сигнални средства и др. НИТИ е единствен производител в България на противоградови ракети.
Цената на тръжната документация е 2000 лева и може да се закупи от Агенция за приватизация. Крайният срок за закупуване на тръжната документация е 25-ят ден от датата на обнародване на решението в Държавен вестник.
Търгът ще се проведе от 11.00 часа на 90-ия ден от обнародване на решението в сградата на АП.
До участие в търга не се допускат консорциуми, учредени под формата на граждански дружества и офшорни дружества.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:20 | 10.09.22 г.
fallback