fallback

Над 130 хил. лв. дължат хотелиери в Пампорово на община Чепеларе

Събирането на просрочените такси и данъци ще бъде прехвърлено на Агенцията за държавни вземания, ако длъжниците не спазят сроковете за доброволно погасяване

14:43 | 04.03.08 г.
Автор - снимка
Създател

Общо 136 хил. лв. дължат хотелиери и собственици на обекти в Пампорово за такса смет, данък сгради и курортна такса, съобщиха от Общинската администрация в Чепеларе. Предстои длъжниците да бъдат дадени на Агенцията за държавни вземания.

Два големи хотела, които са част от хотелски вериги, дължат над 20 хиляди лева за курортна такса за последните две години. Дълговете на хотелиерите за курортна такса през декември надхвърляха 50 хиляди лева, но всички малки хотели вече издължиха сумите, обясняват от общината.

За такса смет хотелите и заведенията в Пампорово са просрочили плащане на борчове за 93 хиляди лева, а за данък сгради - над 21 хил. лева.

Задълженията на собствениците на обекти в курорта към общинската хазна през декември са били приблизително 250 хиляди лева, но след изпращане на предупредителни писма част от сумите са разплатени.

Събирането на просрочените такси и данъци ще бъде прехвърлено на Агенцията за държавни вземания, ако длъжниците не спазят сроковете за доброволно погасяване, уточняват от общината.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 20:32 | 11.09.22 г.
fallback