fallback

Определиха 150 лв. минимален приход от плажно място

Размерът на едно плажно място ще се счита за 8 кв. м за морски плажове с площ до 100 хил. кв. м, а за по-големи плажното място е 12 кв. м

16:35 | 22.02.08 г.
Автор - снимка
Създател

Определен е 150 лв. минимален приход от плажно място за плажовете, които се дават на концесия. Това се предвижда в приетата днес от кабинета Методика за определяне размера на концесионното плащане при предоставяне на концесия за услуга на морските плажове.
Методиката предвижда също размерът на едно плажно място да се счита за 8 кв. м за морски плажове с площ до 100 хил. кв. м, а за по-големи плажното място е 12 кв. м.
Въпросната методика е разработена въз основа на Закона за концесиите и Закона за устройство на черноморското крайбрежие.
Базата за изчисляване на концесионното плащане изразява размера на икономическата изгода, която концесионерът ще получи от концесията, т.е. концесионното плащане се изчислява от определения брой плажни места и формирания базов приход от едно място.
Базовият приход за плажно място от своя страна се формира на основата на минималния приход и стойностите на определени корекционни коефициенти, които зависят от природно-климатичните характеристики на всеки плаж, от местоположението му и от изградената туристическа инфраструктура.
Новата методика за определяне размера на концесионното плащане влиза в сила от 1 януари тази година.
По предишната методика бяха предоставени на концесия 94 морски плажа, а от тях действащи са 71 концесионни договора.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:40 | 12.09.22 г.
fallback