fallback

Най-скъпите пазари за наем на жилище в света

Необзаведен апартамент с две спални в Хонконг се отдава под наем срещу 6398 щатски долара месечно, с което се нарежда на първо място

17:11 | 12.02.08 г.

Жилищата в Токио и Лондон винаги са били скъпи, но спадът на долара направи тези и други подобни пазари особено обезкуражителни за американците и щатския бизнес, както и за всеки с лошия късмет да получава заплата си в долари.
Това се случва в Хонконг, който се нарежда на първо място в класация на списание Forbes на най-скъпите пазари за наем на жилище в света. Необзаведен апартамент с две спални там се отдава под наем срещу равностойността на 6398 щатски долара месечно. В сравнение с тази сума, месечният наем от 4102 долара за жилище в Токио (който се нарежда на второ място) и 4 хил. долара за дом в Москва (на трето място) изглеждат евтини. Също 4 хил. долара е наемът и в Ню Йорк.
Използваните за класацията данни са на Mercer Human Resource Consulting и се отнасят за наемните нива за първокачествени имоти през 2007 г.
Макар и да означава различни неща на различните пазари, под имот клас А се разбира необзаведено жилище в луксозна сграда в добра част на града. Взети са медианните стойности, за да се избегнат крайности като огромните разходи в някои квартали на Лондон или Ню Йорк. Наемите са преизчислени от местните валути в щатски долари.
На пето място в класацията се нарежда Лондон с месечен наем в размер на равностойността на 3889 долара. Шести е Сеул, където за първокачествен апартамент наемът е 3425 долара на месец.
Топ 10 се допълва от Женева (месечен наем 2840 долара), Пекин (2840 долара), Париж (2634 долара) и Осака (2564 долара).
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 19:15 | 13.09.22 г.
fallback