fallback

Имотите в Дубай, Бразилия и Египет ще привличат британците тази година

През януари най-търсени са били оферти за Дубай, Бразилия, Египет, САЩ и Турция

12:18 | 08.02.08 г.

Дубай, Бразилия, Египет, САЩ и Турция се очертават като горещите точки на пазара на имоти през 2008 г., сочи проучване на британски портал за инвестиции в имоти извън Острова, цитирано от aboutproperty.co.uk.

Запитванията на над 170 хил. посетители на сайта homesgofast.com през януари дават ранни сигнали кои са най-търсените локации, смятат от портала.

Проучването очертава също и тенденция да се търсят имоти с по-ниски цени. Над 50% от посетителите на сайта са търсили имоти в чужбина на стойност до 60 хил. паунда.

Става ясно също, че броят на хората, които искат да купят имот в чужбина, е нараснал с 30% от януари 2007 г., защото британците се опитват да избегнат проблемния домашен пазар.

„На мода са инвестициите в по-евтини имоти“, коментира Никълъс Мар, главен изпълнителен директор на Homesgofast.

Според компанията Дубай се очертава като най-горещата инвестиционна дестинация през януари 2008 г. въпреки забавянето на строителството там заради законодателни промени.

Бразилия е втора по популярност сред посетителите на сайта, следвана близо от Египет. И двете страни се радват на засилен интерес от страна на британските купувачи благодарение на нарастващата им репутация за силно поскъпване, добри условия за отдаване под наем и красиви крайбрежни имоти.

Въпреки притесненията за падащи цени в някои райони на САЩ пазарът продължава да привлича вниманието на британските инвеститори, като западен Ню Йорк и Флорида се нареждат на четвърто място. Счита се, че поевтиняващият долар прави по-достъпни цените за голяма част от купувачите.

Топ 5 се допълва от Турция, чиято популярност като ваканционна дестинация и същевременно като пазар с добър потенциал за отдаване под наем расте.

„Обезсърчени от високите цени у дома, британците търсят имоти другаде – в страни с конкурентни цени и стабилно поскъпване“, заключава Мар.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:48 | 23.08.22 г.
fallback