fallback

Кои звезди загубиха най-много от кризата с имотите в САЩ

Аврил Лавин е загубила над 1 млн. долара при продажбата на жилището си, Слаш - половин милион

11:24 | 08.02.08 г.

Дори известните и богати звезди на Холивуд не успяват да избегнат кризата на пазара на жилища в САЩ. В Лос Анджелис през декември са били продадени само 4430 жилища, спад от 48% на годишна база, а цените регистрират понижение от 11% до средно 470 хил. долара, пише Forbes.
По принцип домовете на звездите са по-скъпи. Според експерти жилището на изгряваща звезда в Лос Анджелис струва поне 1,4 млн. долара. Най-засегнати обаче са тези, които се опитват да продадат жилище на стойност между 3 и 6 млн. долара, смята брокерът на имоти Бари Слоун от Sotheby's International Realty.
От списанието са съставили списък на известните личности, които са най-засегнати от кризата.
Така например рок певицата Аврил Лавин е трябвало да намали цената на къщата си в Бевърли Хилс от 6,9 млн. долара на 5,8 млн. долара. Имотът е с пет спални, шест бани, тенис корт и басейн. От първоначалната оферта за продажба през февруари 2007 г. двама купувачи са се отказали, а посредникът по продажбата рекламира къщата като „една от най-изгодните на пазара“. Към момента имотът вече е в процес на прехвърляне.
Звездата от „Всички обичат Реймънд“ Брад Гарет още не може да намери купувач за къщата си с дзен градина. През септември 2006 г. той я предложи за продажба срещу 9,75 млн. долара, като оттогава сваля цената и сега я дава за 8,8 млн. долара.
Така че що се отнася до недвижими имоти, известните личности не се радват на по-специално отношение от другите богаташи. „Фактът, че в едно жилище е живял някой известен, не го прави по-скъпо само по себе си“, казва Марк Дейвид, собственик на сайт за имоти на звезди. Същевременно малко вероятно е известен купувач да постигне изгодна сделка, защото продавачите искат много пари от звездите, добавя той.
Бившият китарист на Guns N' Roses Слаш смята, че е платил повече от необходимото за дома си в Холивуд. Жилището е в испански стил, има басейн, фитнес салон и забележителна панорама. Слаш е купил имота през януари 2006 г. за 6,2 млн. долара, а през декември миналата година го продава за 5,7 млн. долара. В момента Слаш съди бившия си брокер на имоти, като твърди, че жилището не е нито толкова голямо, нито толкова уединено, колкото е била рекламирано.
Телевизионната звезда Уилмър Валдерама пък е приел 200 хил. долара по-малко за къщата си, която продава през януари за 1,75 млн. долара. Жилището има пет спални и се намира в не толкова модерния квартал Тарзана.
Що се отнася до имотите на стойност над 20 млн. долара, те често остават на пазара месеци наред заради липсата на купувачи. Преди година Слоун се опитвал да продаде имот на Мълхоланд драйв, собственост на известния коафьор Видал Сасуун, за 25 млн. долара, но впоследствие понижил цената на 20 млн. долара.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 07:31 | 14.09.22 г.
fallback