fallback

Дубайски фонд купи известна сграда в Лондон от кралицата

Сградата, която навремето е била най-модерният хотел в британската столица, ще бъде върната към първоначалното си предназначение

16:47 | 07.02.08 г.

Фонд за имоти с участието на инвестиционно подразделение на дубайското правителство купи известна сграда в западен Лондон от портфолиото на кралицата, съобщи AFP.

The Crown Estate, който управлява имотите на кралица Елизабет ІІ, е продал бившия хотел Metropole заедно с друга сграда в британската столица на консорциум начело с International Hotel Investments (IHI) за 130 млн. паунда (174 млн. евро).

Сред основните акционери на IHI е Istithmar, инвестиционно подразделение на държавната туристическа компания Dubai World.

Metropole е построен през 80-те години на 19 век и навремето е бил най-модерният хотел в Лондон. По време на Първата световна война е бил реквизиран от правителството, след което в сградата се е помещавало Министерството на отбраната. От 2004 г. насам обаче тя стои празна.

Наличната площ от над 37 хил. кв. м ще бъде превърната в петзвезден хотел с 283 стаи, както и луксозни апартаменти с изглед към Темза.

„Предложението на IHI беше предпочетено пред това на другите кандидати да придобият сградата заради приемането на предизвикателството да върнат някога величествения хотел към първоначалното му предназначение по начин, който е в синхрон с архитектурните му характеристики и градския пейзаж“, коментират от The Crown Estate.

Портфолиото на The Crown Estate е на стойност над 7 млрд. паунда, като в него влизат някои луксозни имота в центъра на Лондон. Приходите от тези активи отиват във финансовото министерство.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:51 | 10.09.22 г.
fallback