fallback

Лицензираха поредния АДСИЦ

КФН временно забрани търговото за акциите от капитала на Явор АД-Варна, собственост на миноритарните акционери

17:01 | 30.01.08 г.

Комисията за финансов надзор (КФН) издаде лиценз на Булгари Резерв Пропъртис АДСИЦ, гр. София, за извършване на дейност като дружество със специална инвестиционна цел за секюритизация на недвижими имоти, съобщи надзорът.
Комисията потвърди и проспект за публично предлагане на 150 000 броя обикновени акции, с право на глас, с номинална и емисионна стойност 1 лев всяка, които ще бъдат издадени от дружеството в резултат на първоначално увеличение на капитала му.
Учредители на Булгари Резерв Пропъртис АДСИЦ са три юридически лица - „Република Холдинг” АД с 30% от капитала, „Крам Комплекс Груп” ЕАД с 35% от капитала и „Моментум България” АД с 35%. В Съвета на директорите на дружеството влизат Пламен Кралев и Росен Михайлов – съвместни председатели, Красимира Маринова и Петър Петров – изпълнителни директори.
Съгласно инвестиционните планове на дружеството през 2008 г. същото възнамерява да закупи терен, на който да изгради, а впоследствие продаде и/или отдаде под наем сграда с комбинирано жилищно, офис и търговско предназначение на територията на гр. София.
КФН съобщи също, че е издала лиценз и на Рок Ридж Инвестмънт ЕАД за извършване на дейност като инвестиционен посредник по чл. 54, ал. 2 и 3 от ЗППЦК (т.нар. среден лиценз).
Учредител и едноличен собственик на дружеството е „Търговска лига – Национален аптечен център” АД. В Съвета на директорите на посредника влизат Тодор Присадников – председател, Владимир Трайков, зам.-председател и Милка Гогушева - изпълнителен директор.
КФН издаде лиценз за извършване на дейност като управляващо дружество на Общинска Банка Асет Мениджмънт ЕАД. Изпълнителен директор на дружеството е Васил Тренев.
Финансовият надзор е наложил временна забрана на търговото предложение от Интерком груп ООД, гр. Варна за закупуване чрез инвестиционен посредник Булекс Инвест АД на акции на Явор АД, гр. Варна от останалите акционери на дружеството.

Свързани компании:

Явор АД Варна - отписано(3YR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 21:54 | 01.09.22 г.
fallback