fallback

Руснаците изкупуват България, американците - Камчатка

Жилищата в България са добра инвестиция, смята независимият директор на руската Сибирьтелеком Игор Репин

16:42 | 29.01.08 г.

В какво да се инвестира? В отговор на този въпрос независимият директор на руската Сибирьтелеком Игор Репин препоръчва на частните инвеститори да инвестират в жилищни имоти, а на институционалните – в земя на различни места.

В интервю за dp.ru Репин споделя, че самият той смята да купува в Крим и България, като обмисля инвестиции и в Камчатка.

Като интересна инвестиции на пазара на имоти в момента посочва жилище в България. По думите му в края на 2007 г. квадратен метър жилищна площ у нас близо до морето излиза 1100 евро.

В отговор на въпроса „Какво представляват жилищата в България?“ той уточнява (вероятно имайки предвид предпочитаните от него апартаменти): „Студио с площ 45 кв. м, с тоалетна, душ и гледка към морето“.

Репин очаква българските жилища да поскъпнат 2-3 пъти в рамките на 2-години заради факта, че страната е член на ЕС и предстои скоро да влезе в Шенген.

„Освен това да се намери и купи жилище през интернет е елементарно. Макар че естествено е по-добре да се иде на място, да се види и избере“, добавя той.

Според него покупката на жилище у нас е изгодна, дори и с кредит. Репин посочва, че жилища в България купуват англичани, германци, като част от тях веднага ги дават под наем.

Той споделя, че е идвал на почивка в планините в България, но сега да планира да отиде в Камчатка, където е „много по-интересно“.

„В Камчатка жилища купуват американски пенсионери. Природата там е прекрасна, а регионът има бъдеще и откъм ресурси. За инвестиции в Сахалин вече е късно, а в Камчатка е още евтино, като за 20 хил. долара може да се купи вила в близост до река“, казва Репин.

Според него всички московчани биха почивали в Камчатка, ако не бяха толкова скъпи билетите дотам. Двупосочен билет до Камчатка обаче е 12 хил. рубли в момента (около 333 евро), казва Репин, а през септември ще поскъпне до 52 хил. рубли (1442 евро) За тези пари може да се почива един месец в Турция, коментира той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:02 | 08.09.22 г.
fallback