fallback

Данъчните в Израел почват проверки на сделки с имоти в Източна Европа

Израелски бизнесмени купуват земя в региона, но не винаги декларират сделките се, смятат от данъчната служба

09:57 | 29.01.08 г.

Данъчните власти в Израел стартираха проверки на дейността на израелски бизнесмени в сектора на недвижимите имоти в Източна Европа.
„Разследващият отдел към данъчната служба насочва вниманието си към дейностите на израелски бизнесмени в сферата на имотите в Румъния и в Източна Европа като цяло. Въпросът е с приоритет предвид експанзията на израелския бизнес там“, е съобщил висш служител в данъчната служба пред онлайн изданието Globes.
Миналата седмица данъчните власти са задържали четирима бизнесмена, чийто основен бизнес не е в сферата на имотите. Те обаче са купили имоти в Румъния, като не са платили данъци в размер на милиони евро, защото не са уведомили данъчните власти за страничните си дейности.
Сделката в Румъния е само върхът на айсберга на недекларирани данъчни дейности в Източна Европа, смятат данъчните власти.
От 2003 г. израелците дължат данък за приходите си от дейности в чужбина. Предвид разширяването на израелския бизнес данъчните власти са решили да вземат решителни мерки, защото очевидно бизнесмените остават с впечатлението, че властите не знаят за дейността им навън, коментира Globes.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:34 | 08.09.22 г.
fallback