fallback

50 милиона паунда за къща, 30 милиона - за лек ремонт

Според агенцията, продала имението Топрак, мащабната сделка показвала, че пазарът е по-силен от всякога

11:20 | 25.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Луксозно имение в северозападен Лондон бе продадено за крупната сума от 50 милиона паунда (131 милиона лева), съобщи ВВС, цитирайки агенти по недвижими имоти. Имението Топрак, намиращо се на Бишъпс Авеню, има седем спални, седем кухни, плувен басейн и два акра градина.

Новият собственик, който не иска да бъде назоваван, планира да похарчи още 30 милиона паунда (79 милиона лева) за подобряване на къщата си, като построи салон за красота, спа център и кино с 35 места.

Имението е построено от турския бизнесмен Халиш Топрак, който обаче живял в него едва два дни.

Сред останалите глезотийки на „къщичката“ са турската баня за 20 души, стъклен асансьор и плувен басейн със стъклен мост. След подобренията на новия собственик имението ще има още и скуош игрище.

Тревър Ейбрамсън от агенция Glentree Estates, която е осъществила продажбата, коментира сделката с думите: „Това само показва, че пазарът е по-силен от всякога“.

Новият собственик, когото журналистите смятат, че е богата казахстанка, е променил името на къщата на Royal Mansion.

Предишната най-висока цена за новопостроено имение от този вид бе 35 милиона паунда (91,7 милиона лева). Сделката бе осъществена от същата агенция миналата седмица, а купувач е израелски милиардер.

Най-скъпата покупка на имот в Лондон обаче е тази на имение с 12 спални в Кенсингтън Палас Гардънс, купено от индийския магнат Лакшми Митал през 2004 година. Той даде 128 милиона паунда (335,4 милиона лева), а брокери коментираха, че това е най-скъпата частна резиденция, купувана някога в целия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:26 | 08.09.22 г.
fallback