fallback

Рекордна сделка за 50 млн. паунда на Острова въпреки жилищната криза

За купувач на луксозното имение Toprak Mansion се посочва Хорелма Перамам, милиардер от Казахстан

17:08 | 21.01.08 г.

Въпреки тежките дни за пазара на имоти на Великобритания миналата седмица в страната бе сключена нова рекордна сделка, съобщи The Times.
Имението Toprak Mansion в северния лондонски квартал Барнет бе продадено за 50 млн. паунда, с което счупи рекорда за най-скъпа сделка за новопостроен имот. Предишният бе поставен само две седмици по-рано и принадлежеше на къща, наречена Palladio, която се намира наблизо и бе купена за 35 млн. паунда.
Като купувач на Toprak се посочва Хорелма Перамам, милиардерка от Казахстан.
Имението Toprak Mansion е построено от турския бизнесмен Халис Топрак, въпреки че се счита, че той никога не е живял в него. Имотът е продаден, след като банката на Топрак беше ливидирана от турското правителство.
Имението дискретно се предлага за продажба от няколко години, като офертната цена нараства от 30 млн. на 50 млн. паунда в синхрон с поскъпващите луксозни жилища в Лондон.
Bishop’s Avenue, но която се намира имотът, е известна като „улицата на милиардерите“, като на нея се намират огромни къщи. Жилища тук притежават султанът на Бруней, както и кралското семейство на Саудитска Арабия. В съседство до Toprak Mansion се намира Summer Palace, собственост на Лакшми Митал.
Toprak е построена в неокласически стил и има екстри като турска баня, плувен басейн със стъклен мост и четири отделни кухни.
Купувачът планира да похарчи 30 млн. паунда за нов екстериор и интериор, както и да добави салон за красота, спа център, площадка за хеликоптери, кино и корт за скуош.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 10:04 | 24.08.22 г.
fallback