fallback

Търговията с правата на ФеърПлей Пропъртис стартира на 28 януари

Търговията с правата ще продължи до 8 февруари

11:24 | 18.01.08 г.

Началната дата за търговия с правата, даващи право на участие в увеличението на капитала на ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е 28 януари, а крайната - 8 февруари, съобщи БФБ-София.

Ще бъдат издадени 50 700 000 броя права, които дават право на записване на 10 140 000 броя акции. Броят акции, които едно лице може да запише, е равен на цялото число на частното получено при делението на броя на придобитите и/или притежавани от него права на пет, без отчитане на резултата след десетичната запетая. Присвоеният борсов код на издадените права е R5FPP.

Номиналната стойност на новоиздадените акции е 1 лев, а емисионната е 2,25 лв. Крайната дата за прехвърляне на правата е 12 февруари. Датата на аукциона за неизползваните права е 19 февруари, началната дата за записване на акциите е 28 януари, а крайната – 6 март.

Борсовият член, упълномощен да обслужва увеличението на капитала, е ИП Капман АД, а банката, в която ще бъде открита набирателна сметка е ТБ Обединена Българска Банка АД-клон Централен.

Капиталът ще бъде увеличен само ако бъдат записани и платени най-малко 5 070 000 бр. нови акции.

Последната дата за сключване на сделки с акции на ФеърПлей на борсата, в резултат на които приобретателят има право да участва в увеличението на капитала е 23 януари (сряда).

Вчера стана ясно, че ФеърПлей Пропъртис ще развива два нови проекта за жилищни, търговски и офис площи, като фондът е подписал предварителен договор и до края на първото тримесечие се очаква да придобие 11 декара в непосредствена близост до Национална спортна академия в Студентски град.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:05 | 19.08.22 г.
fallback