fallback

България губи позиции в битката за сърцата на британските купувачи на имоти

Страната ни пада от трето на осмо място в класация на най-популярните дестинации на Острова, начело остават Испания и Франция

17:55 | 17.01.08 г.

Въпреки че имиджът на Испания като инвестиционна дестинация за покупка на имот пострада от негативни публикации в медиите и на пазара се отчита спад, страната остава фаворит за британците. Тя оглави последната класация на 20-те най-добри инвестиционни дестинации в чужбина за британските купувачи, съобщава Country Life. На второ място твърдо остава Франция.
Някои страни вече губят популярност, след като първоначалната вълна на „треската за злато“ премина. Такъв е случаят например с България (която пада от 3-то на 8-мо място) и Тайланд (от 17-то на 20-то), коментира онлайн изданието.
Хърватска и Дубай също са по-малко популярни на Острова тази година, като падат съответно от 11-то на 17-то място и от 15-то на 18-то.
Изненадите в класацията са новите участници - Турция, която се нарежда на трето място, Канада (на девето), Египет (11-то) и Австралия (15-то).
Все повече популярност набират Черна Гора (която напредва с две позиции до 16-то място) и Кабо Верде на 10-то място. Германия пък измества ЮАР от предпоследното (19-то) място в селекцията.
Класацията на 20-те най-популярни дестинации е изготвена от списание A Place in the Sun на базата на проучване, проведено по време на последното едноименно изложение във Великобритания.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:29 | 07.09.22 г.
fallback