fallback

ФеърПлей Пропъртис придоби 62 743 кв. м земя в Сапарева Баня

Стойността на земята е 4,5 млн. лв., като върху нея ще бъдат развивани нови проекти в две направления – ваканционни комплекси и балнео-рехабилитационни центрове

10:24 | 15.01.08 г.

ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ е придобило 62 743 кв. м земя в землището на гр. Сапарева Баня, съобщи БФБ-София.
Стойността на земята е 4,5 млн. лв., като върху нея ще бъдат развивани нови проекти в две направления – ваканционни комплекси и балнео-рехабилитационни центрове. Инвестицията в балнеология е от нов тип за портфейла на дружеството.
„Предвидихме балнеологията като възможност за инвестиции още в началната стратегия за развитие на фонда, тъй като България притежава огромен потенциал за развитие в тази област. Комплексите от този тип имат много добро бъдеще и дават възможност за дългосрочно партньорство с големи пенсионни и здравноосигурителни компании”, заяви Маню Моравенов, изпълнителен директор на „ФеърПлей Пропъртис” АДСИЦ.
Търсенето на балнеоложки услуги нараства с бързи темпове, в резултат на политиката за повишаване на трудоспособната възраст, която провеждат множество от големите пенсионни и здравноосигурителни компании по отношение на осигурените и застрахованите лица, се казва още в съобщението. В нея се включват и рехабилитационни услуги, за които обаче по правило се чака с месеци, заради все още недостатъчното предлагане. Ежедневната издръжка на почиващите при този тип услуги е много висока и това заедно с голямото търсене е причина за мащабното строителство на рехабилитационни центрове с голям капацитет в Гърция.
Фондът планира да продължи да придобива земя в района на Сапарева баня, като общата площ вероятно ще надхвърли 100 дка. Първите проекти се очаква да стартират в края на тази година, а инвестициите ще бъдат финансирани със средства от предстоящото увеличение на капитала.
 
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ започна процедура за четвърто по ред увеличение на капитала си от 50,7 млн. лв. на 60,84 млн. лв., чрез издаване на 10,14 млн. нови акции, с номинал 1 лв. и емисионна стойност 2,25 лв. за брой.
ФеърПлей Пропъртис АДСИЦ до момента развива ваканционни, жилищни и търговски комплекси.
От началото на днешната борсова сесия няма сделки с акциите на дружеството със специална инвестиционна цел.

Свързани компании:

ФеърПлей Пропъртиc АДСИЦ(FPP)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 08:50 | 13.09.22 г.
fallback