fallback

Ще строят олимпийски обекти в Сочи за над 6 млрд. долара

Между по-големите олимпийски обекти са построяването на биатлонен комплекс, трасе за бобслей, „леден” дворец на спорта

17:46 | 14.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

За провеждане на олимпиадата в Сочи се предвижда да бъдат построени и реконструирани общо 243 обекта. Това се казва в утвърдената днес от руското правителство Програма за строителството на олимпийските обекти в Сочи и развитието на града като планински курорт, съобщава РИА Новости.
 
Между по-големите обекти са построяването на биатлонен комплекс с 20 хил. места, скиорски комплекс с 16 хил. места, трасе за бобслей, „леден” дворец на спорта с 12 хил. места.
Ще се строят още голяма и малка зали за хокей на лед, централен стадион с 40 хил. места, планинско олимпийско село и др. Предстои и строителство и ремонти на множество хотели и санаториуми, както и подобряване на транспортната инфраструктура.
Имуществената вноска на Руската федерация в Държавната компания за строителство на олимпийски обекти и финансирането на мероприятията от програмата за периода 2008-2014 г. възлиза на 155,8 млрд. рубли (над 6,39 млрд. долара). Субсидията за Организационния комитет на игрите в Сочи за същия период е близо 9 млрд. рубли (над 369 млн. долара).
Издаването на разрешения за строителство и въвеждане в експлоатация на олимпийски обекти с федерално значение ще се извършва от държавната организация Росстрой.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 04:38 | 03.09.22 г.
fallback