fallback

Фонд за имоти поема управлението на Пари Сен Жермен

Основният интерес на фонда пада не върху футбола, а върху стадиона, чийто концесионер е клубът до 2014 г.

08:10 | 14.01.08 г.
Автор - снимка
Създател

Американският инвестиционен фонд Colony Capital ще закупи още 30% от капитала на френския футболен отбор Пари Сен Жермен (Paris Saint Germain) от фонда Butler Capital, съобщи вестник “Фигаро”.
 
Така делът на Colony Capital, чиито инвестиции са основно в недвижими имоти, ще достигне около 62 на сто от клуба. Butler Capital ще запази дял от 5%, а американската инвестиционна банка Morgan Stanley ще има около 33 на сто. Сумата по сделката не се уточнява.
 
Преди близо две години Пари Сен Жермен бе продаден от дотогавашния си собственик Canal+ на инвеститорите Colony Capital, Butler Capital Partners и Morgan Stanley за 41 млн. евро.
 
Футболният клуб е концесионер до 2014 г. на намиращия се в близост до центъра на Париж стадион Parc des Princes, като от инвестиционния фонд заявяват, че възнамеряват занапред да се възползват по-ефективно от спортните съоръжения, включително за повече концерти и представления. Предвижда се още изграждането в близост до стадиона на зони за отдих и развлечения с ресторанти, търговски площи и др.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 06:05 | 09.09.22 г.
fallback