fallback

Удължават срока за изграждане на инфраструктурата на Бизнес Парк София

Удължаването е поради забавени отчуждителни процедури и прехвърляне на собствеността на Столична община

13:20 | 20.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Крайният срок за изграждане на техническата инфраструктура на Бизнес Парк София се удължава до 31 декември 2008 г. Това предвижда утвърденият днес от правителството анекс към договора между Бизнес Парк София ЕООД и Линднер. Договорът е за изграждане и рехабилитация на съществуващите елементи от техническата инфраструктура, необходима за реализацията на инвестиционния план на Бизнес Парк София.
Удължаването на срока е поради забавени отчуждителни процедури и прехвърляне на собствеността на Столична община.
Преди година правителството осигури 7,85 млн. лв. за изграждането на техническата инфраструктура на Бизнес Парка, а през 2005 г. други близо 4 млн. лв.
Бизнес паркът бе закупен през декември миналата година от американската инвестиционна компания Gramercy за 180 млн. евро. Той е построен на терен от 220 хил. кв. м и има обща разгъната застроена площ от 330 хил. кв. м. Комплексът включва 35 сгради, в които се помещават близо 200 компании с общо 5 хил. служители.
Също до края на следващата година се удължава срокът за изграждане на елементи на транспортната инфраструктура около Токуда болница в столицата. Днес беше одобрен анекс към договора между Столична община и Токушукай София.
Според договора държавата осигурява за изграждане на въпросната инфраструктура на два транша общо 1,5 млн. лв. Предвижда се общата стойност на капиталовложението в болницата да достигне 140 млн. лв.
Токушухай София ЕООД е сертифицирано от Българската агенция за инвестиции като инвеститор Първи клас.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 02:13 | 08.09.22 г.
fallback