fallback

Френската Auchan и турската Enka купуват 14 магазина Ramstore в Русия

Auchan планира марката на магазините постепенно да бъде сменена през първото шестмесечие на 2008 г.

18:24 | 18.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Френската верига хипермаркети Auchan обяви споразумение с турската група Enka относно съвместното закупуване и управление на 14 хипермаркета Ramstore в Русия.
В съобщение до медии от Auchan уточняват, че девет от магазините се намират в Москва, а останалите са извън столицата. В тях работят общо 1400 души.
Сделката ще бъде финализирана след получаване на необходимите разрешения от руските антимонополни органи. Auchan планира марката на магазините постепенно да бъде сменена през първото шестмесечие на 2008 г. В България турската верига Ramstore постепенно се оттегли от пазара, след като прецени, че продажбите й тук съставляват прекалено малка част от общия й оборот. В началото на годината групата продаде магазина си в столичния квартал „Западен парк“, който беше отворен през 2001 г. с инвестиция от 17 млн. долара. Продажбата бе при цена - от 8,5 млн. евро, а купувач стана „ОН България ООД“, в което по 50% дял имат израелска компания и група, регистрирана на Вирджинските острови. Помещенията за останалите магазини на Ramstore у нас бяха взети под наем.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:43 | 02.09.22 г.
fallback