fallback

Созопол получи награда за уникално европейско селище

С този приз досега са удостоени 15 европейски градове между които Флоренция и Страсбург

13:51 | 18.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Созопол е удостоен със златен печат за "Уникално европейско селище", съобщиха от пресцентъра на крайморската община. Наградата се присъжда от Европейския форум на експертите и официалното представителство на уникалните селища в Европа. "Златният печат" ще бъде връчен на кмета на Созопол Панайот Рейзи на церемония на 19 декември в Софийската градска художествена галерия.

С уникалния златен печат ще се подпечатват всички представителни документи при кореспонденцията с европейските градове и държави и в страната. Созопол получава този приз за своето историческо и културно развитие и уникални дадености.

Като носител на тази награда крайморският град ще има възможност да участва в съвместни програми на уникалните европейски селища и ще бъде представян пред международните институции и донори в културните центрове и в българските търговски представителства във всички европейски столици.

С този приз досега са удостоени 15 европейски градове между които Флоренция и Страсбург. Според информация от Европейския форум на експертите номинацията на българските градове се прави от 150 известни български учени и творци с международно признание. Созопол е първият туристически град на Южното Черноморие, който получава тази награда.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:30 | 19.08.22 г.
fallback