fallback

Еуротерра България АД ще строи жилищни сгради на стойност 1,65 млн. лв.

Акционерите на Еуротерра България АД овластиха Съвета на директорите да сключи договор за строеж на жилищни сгради

11:34 | 14.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Акционерите на Еуротерра България АД овластиха Съвета на директорите да сключи договор за строеж на жилищни сгради в София, район Витоша, област Гърдова глава. Това става ясно от съобщение на компанията до БФБ-София.

Според условията сделката Туин Груп АД ще учреди в полза на Еуротерра България АД право на строеж на жилищни сгради върху имот, който е с обща площ от 1 950 кв. м. Сградите ще бъдат с обща разгъната застроена площ от 2 535 кв. м. След изграждането на обекта, Туин Груп АД ще бъде собственик на около 20% от новопостроените сгради, а Еуротерра България АД ще притежава останалите 80%.

Съгласно експертната оценка на лицензирания оценител справедливата пазарна стойност на недвижимия имот е 429 000 евро, а стойността на строителството е около 650 евро на кв.м. Това означава, че строителството на сградите ще възлезе общо на около 1,65 млн. евро.

Справка в АПИС показва, че Туин Груп АД е сбоственост на Михаил Пантазис Терианос и Олга Христос Териану, притежаващи по 50% от капитала. Михаил Терианос и Олга Териану са и основни акционери в Еуротерра България АД с дялови участия съответно от 37,5% и 50%.

Днес все още няма сделки с книжата на Еуротерра България АД. Вчера по позицията бе сключена само една сделка с 355 акции на цена от 21,40 лв.

Свързани компании:

Еуротерра България АД(EUTR)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 13:33 | 10.09.22 г.
fallback