fallback

Собственикът на Технолукс получи кредит от 29 млн. евро за мола в Плевен

За изграждането на търговския център се планира да бъдат инвестирани общо 80 млн. лв.

14:08 | 12.12.07 г.

Мол Плевен. Илюстрация: Мол Плевен АД

Райфайзенбанк (България) ЕАД отпуска дългосрочен кредит в размер на 29 млн. евро за изграждането на Мол Плевен, съобщиха от “Мол Плевен” АД, което реализира проекта. Финансирането се обезпечава с ипотека върху терена и бъдещото строителство.
Основен инвеститор и акционер в “Мол Плевен” АД е „Аладин” ЕООД, собственик на което е Аладин Харфан. Бизнесменът от сирийски произход притежава и търговската верига Технолукс. Харфан планира да инвестира 38 млн. лв. в изграждането на мол и в Кърджали.
През ноември „Мол Плевен” АД получи сертификат за инвеститор първи клас за проекта, в който планира да вложи 80 млн. лв.
Предвижда се търговският център да бъде с разгъната застроена площ от над 46 800 кв. м, от които три надземни нива с търговски площи и две подземни с паркоместа. Общата отдаваема търговска площ ще надхвърли 17 800 кв. м, а обектите в мола ще бъдат над 108. Строителството трябва да приключи през пролетта на 2010 г.
Проект за мол в Плевен има и строително-инвестиционната компания Ния ЕООД.
По информация от Райфайзенбанк (България) към 30 септември 2007 г. банката държи пазарен дял от 10,85% от корпоративното кредитиране в страната.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:30 | 10.09.22 г.
fallback