fallback

Част от промишлените площи в Бургас отново ще стават жилищни райони

Ще бъде търсен нов център на града, тъй като досегашният вече е изчерпал възможностите си за развитие

13:00 | 04.12.07 г.
Автор - снимка
Създател

Част от промишлените територии на Бургас да бъдат отново обособени като жилищни площи - това може да залегне в проекта за промяна на морския град, стана ясно от изказване на председателя на Камарата на архитектите в България Петко Йовчев, цитиран от БТА. Йовчев добави, че в момента в града има твърде голяма площ промишлени територии - 60 на сто.

Планът за проектирането на Бургас и цялостната промяна на града и облика на общината ще е готов вероятно до една година, заяви Йовчев. Неговият проект спечели конкурса и Йовчев подписа договор с МРРБ в края на ноември. Екип от 30 специалисти ще участва в разработването на плана.

Екипът ще се опита да обърне града към морето и да възстанови интереса към Бургас като туристически център.

Йовчев отбеляза, че ще бъде търсен нов център на града, тъй като досегашният вече е изчерпал възможностите си за развитие.

След празниците ще бъде направена анкета сред жителите на града на възраст между 25 и 40 години за мнението им за развитието на Бургас. Ще бъдат анализирани т.нар. „ограничители“ за развитие - археологически находки, нефтокомбината, летището, нефтобазата, защитените територии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:58 | 28.08.22 г.
fallback