fallback

Севлиевска фирма инвестира 15 млн. евро в три мебелни магазина

Утре в София, на кръстовището "Орион", ще бъде открит първият от тях

13:54 | 30.11.07 г.

Общо 15 млн. евро инвестира севлиевската фирма „Паралел” ЕООД в три мебелни магазина с марката ZONA for home в страната, съобщиха от компанията.

Първият и най-големият от тях ще бъде открит утре в София. Търговският комплекс е разположен на кръстовището на бул. „Сливница” и ул. „Адам Мицкевич”, известно на софиянци като „Орион”.

Общият брой на изложените в магазина мебели е над 5000. Готовите мебелни инсталации са общо 420, разположени на 14 300 кв. м изложбена площ.

Освен от български производители, мебелите и аксесоарите са от Италия, Испания, Франция, Полша, Германия, Сърбия, Турция и Китай. Ще се предлагат и мебели на дизайнера Майкъл Амини, произведени ръчно в САЩ.

Вътрешното пространство на 7-етажната сграда е организирано около атриум, в който се движат два асансьора. Към сградата има открит паркинг със 130 места. Мебелите за различните зони на дома са разпределени на отделни етажи, като на шестия етаж има и заведение за хранене, офис помещения и три панорамни тераси.

До края на годината се планира да бъде открит и мебелният център във Варна. Той ще се помещава в сградата на бившия магазин „Лазур“ в кв. Младост 1, който в момента се реконструира.

В началото на 2008 г. пък ще бъде открит и магазин в Бургас, сградата за който е в процес на изграждане в кв. Славейков, близо до Рум Младост, уточниха от компанията.

Собственик на Паралел ЕООД е Йордан Ковачев.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:32 | 22.08.22 г.
fallback