fallback

Продадоха боксониера с площ 13 кв.м за 93 хил. долара в Москва

Миниатюрното жилище е продадено за 7 хил. долара на кв. м, каквато е цената на кв. м за елитните жилища в руската столица

18:04 | 28.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

Боксониера с обща площ от 13 кв. м и жилищна площ от 8,8 кв. м беше продадена в Москва за 93 хил. долара, съобщава РИА Новости, позовавайки се на агенция за недвижими имоти. Миниатюрното жилище е продадено за 7 хил. долара на кв. м, каквато е цената на кв. м за елитните жилища в руската столица.
Към жилището, намиращо се в североизточната част на Москва в стара тухлена 5-етажна сграда, са проявили интерес по телефона над 270 души.
Боксониерата е купена от руснак на възраст над 40 години, който има намерение да я дава под наем и, тъй като се планира след няколко години сградата, където се намира жилището, да бъде съборена, собственикът на боксониерата ще получи недвижим имот с по-голяма площ, смятат от агенцията за недвижими имоти.
Според агенцията за недвижими имоти, боксониерата може да се даде под наем за 600 долара на месец, а ако се продаде след 5 години, чистият приход на собственика й (заедно с наема и с отчитане на инфлацията) ще бъде 50% от платената цена.
За сравнение в Ница гарсониера от 20 кв. м може да се купи за 89 хил. евро, а в Черна гора ново жилище от 40 кв. м с паркомясто струва 90 хил. евро.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:52 | 22.08.22 г.
fallback