fallback

Проект за ваканционно селище в дряновско село с одобрение от екоексперти

Предвижда се изграждане на 30 жилищни сгради, пешеходни алеи, вътрешно-площадкови пътища и паркинг, зелени терени и спортни площадки

15:09 | 27.11.07 г.

Експертен екологичен съвет при Регионалната инспекция по околна среда и води (РИОСВ) – Велико Търново одобри инвестиционно предложение за изграждане на селище за ваканционен и селски туризъм в с. Царева Ливада, местност Лозята, община Дряново, съобщиха от екоинспекцията.
Обектът е разположен в непосредствена близост до пътя от Дряново за с. Царева Ливада и отстои на 1 км от селото.
Теренът е с площ 42 декара. Предвижда се изграждане на 30 жилищни сгради, пешеходни алеи, вътрешно-площадкови пътища и паркинг, зелени терени и спортни площадки. Инвеститор е “Юлия Къмпани” ЕООД, София.
Мястото е в близост до много исторически забележителности – Етнографски музей ”Етър”, Боженци, Царевец и други.
В решението на съвета са включени пет мотива за одобрение на предложението, 18 условия, гарантиращи, че по време на проектирането, строителството и експлоатацията на обекта няма да има отрицателно въздействие върху околната среда, и 19 мерки за наблюдение и контрол.
Площадката е извън границите на защитени зони и защитени територии, уточняват от екоинспекцията.
Като условие в решението по ОВОС се предвижда изграждането на локална пречиствателна станция за отпадъчни води и провеждане на необходимите процедури за издаване на разрешително за заустване по реда на Закона за водите.
Собственик на 100% от “Юлия Къмпани” ЕООД е руският гражданин Дмитрий Павлович Макагонов, сочи справка в АПИС.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:27 | 11.09.22 г.
fallback