fallback

БФБ прекрати регистрацията на книжата на Улпина АДСИЦ

Решението е взето в резултат на окончателното спиране на публичното предлагане на акции от увеличението на капитала на Улпина от страна на КФН

12:04 | 26.11.07 г.

Съветът на директорите на БФБ-София е решил да прекрати окончателно регистрацията на ценни книжа, издадени от Улпина АДСИЦ-София, считано от 20 ноември, съобщи борсовата институция.
Решението е взето в резултат на окончателното спиране на публичното предлагане на акции от увеличението на капитала на Улпина АДСИЦ от страна на Комисията по финансов надзор (КФН), поради отказ от потвърждение на допълнение на проспект за публично предлагане.
Като основен мотив за мярката от КФН посочват факта, че дружеството е сключило договор за кредитна линия с небанкова институция. Според законовите разпоредби, дружествата със специална инвестиционна цел могат да вземат за придобиване и въвеждане в експлоатация на активите си за секюритизация единствено кредити от банкови институции, но не и от други финансови или небанкови институции.
В допълнение, договорът е сключен по време на лицензионното производство без за това да бъде уведомена Комисията за финансов надзор,се казва още в съобщението.
Учредители на дружеството са Хърсев КО КДА с 35% от капитала, ИД БенчМарк Фонд - 2 АД с 30% от капитала и Фактор И.Н. АД с 35% от капитала.

Свързани компании:

Улпина АДСИЦ - права(R2ULPN)

Улпина АДСИЦ - права1(R1ULPN)

Улпина - АДСИЦ(ULPN)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 11:04 | 12.09.22 г.
fallback