fallback

Най-луксозните хотели в света

Всичко опира до въпрос на личен вкус - Форбс прави селекция от хотели в цял свят по различни критерии

16:30 | 23.11.07 г.

Да се опиташ да определиш кои са десетте най-луксозни хотела в Европа не е лесна задача, защото всичко опира до въпрос на личен вкус, пише списание Forbes, представяйки селекцията си от най-луксозни хотели в света по региони.
„Само в Париж например има поне 10 възможни избора“, казва Мисти Юинг, говорител на луксозната пътническа агенция Virtuoso. Ако все пак трябва да се посочи само един във френската столица, тя би избрала Four Seasons Georges V заради красиво аранжираните цветя навсякъде. Нейният колега Албърт Херера, вицепрезидент на компанията, обаче би предпочел хотел Ritz, защото е „олицетворение на Париж“.
Изборът е сложен и защото нарастват възможностите. В Източна Европа, например, кипи динамично строителство на хотели. „Само в Русия има поне 15 наистина луксозни хотели“, посочва Херера. Пет от тях са в Санкт Петербург, а останалите - в Москва, където Ritz-Carlton наскоро отвори един от най-пищните си хотели досега.
Цените за нощувка в „стандартна“ стая в хотела, който предлага изумителна гледка към Кремъл и Червения площад, започват от 1000 долара. В президентския апартамент, чиято трапезария е с бронирани прозорци, може да се отседне срещу 16 000 долара на нощ.
„В Прага, където доскоро нямаше луксозни хотели, само за последните няколко години се появиха няколко, включително такива на Four Seasons, Rocco Forte и Mandarin Oriental“, казва Херера.
В Будапеща пък хотел Four Seasons Gresham Palace ще спре дъха ви с разкошните детайли в стил Ар нуво във фоайето и просторните стаи с гледка към Дунав и хълмовете на Буда и бани с испански мрамор.
Кой посещава тези луксозни хотели? „Богаташи от Сингапур, Китай и Малайзия“, обяснява Херера.
Увеличаващият се брой пътуващи кара много известни гранд хотели в Европа да реновират сградите. В някои случаи, като при хотел Balmoral в Единбург или Connaught в Лондон, става въпрос за основна реконструкция.
Чисто белият La Scalinatella в Капри пък създава усещане за лекота, а терасите му излизат направо над Средиземно море.
Ако търсите изключителни удобства, със сигурност ще оцените Kamp Hotel в Хелзинки, който предлага апартаменти със сауна за 10 души за „неформални бизнес срещи“.
В окончателната селекция на Forbes влизат още хотел L'Andana в Марема, Италия (заради качеството на храната), хотел La Colombe D'Or в Сен Пол дьо Ванс, Франция (заради предметите на изкуството в него), хотел Milestone в Лондон (определен за най-добрия бутиков хотел), Glin Castle в Лимърик в Ирландия заради най-добрата градина и Hotel de Russie в Рим, обявен от списанието за най-добрия градски оазис.
В Азия сред най-луксозните хотели са посочени Peninsula в Хонконг, Peninsula в Пекин, Cote Cour в Пекин (който предлага автентична атмосфера на традиционна пекинска къща за гости), Park Hyatt в Токио заради най-добрата гледка от горните 14 етажа на 52-етажна кула, Four Seasons в Сингапур, Westin Bund Center в Шанхай и други.
В района на Австралия, Нова Зеландия и южния Тих океан са избрани хотелите Park Hyatt и Intercontinental в Сидни, Mollie's в Оукланд, Нова Зеландия, Lizard Island Resort на Големия бариерен риф, хотел Bora Bora във Френска Полинезия, Jean-Michel Cousteau Fiji Islands Resort на остров Вануа Леву и други.
В САЩ сред най-луксозните хотели попадат Peninsula в Чикаго, Bel-Air в Лос Анджелис, Stein Eriksen Lodge в Юта (най-добър ски хотел), Mandarin Oriental в Ню Йорк, Post Ranch Inn в Биг Сур, Калифорния, White Barn Inn в Кенебънкпорт, Мейн и други.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 09:59 | 11.09.22 г.
fallback