fallback

Разрешиха на Advent International да придобие Хан Аспарух АД

В дългосрочен план Advent International планира да продаде инвестицията си

16:15 | 22.11.07 г.

Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) разреши придобиване на едноличен контрол от страна на Advent International Corporation върху „Хан Аспарух” АД, Исперих, съобщиха от комисията.
КЗК е постановила предварително изпълнение на решението си.
„Хан Аспарух” е най-големият български производител на стенни и подови плочки и гранитогрес и е част от KAI Group, в която влиза още и „Хан Омуртаг”, Шумен.
КЗК е установила, че предстоящата концентрация няма да доведе до създаване или засилване на господстващо положение. Разнообразието от български производители и голямото количество внос на конкурентни стоки гарантират нормалното функциониране на разглеждания пазар, смятат от комисията.
В дългосрочен план Advent International планира да продаде инвестицията си, се казва в съобщението на комисията.
Advent International е частен американски инвестиционен фонд. Той беше основен акционер във Viva Ventures, преди да продаде дела си на Novator, собственост на исландския милиардер Тор Бьорголфсон.
„Хан Аспарух” е собственост на група физически лица от България, регистрираната в Кипър Естимон Инвестмънтс Лимитид, британската ЕСМ Холдингс Лимитед и българските Практика и Комфорт и Рослин Партнърс България, сочи справка в Апис.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 00:43 | 13.09.22 г.
fallback