fallback

Банско спира строителството за четири месеца от 1 декември

Затворени за лекотоварни и товарни автомобили ще бъдат улиците Явор, Иконом Чучулайн, Глазне, Пирин, България и Цар Симеон

09:24 | 15.11.07 г.

“Спираме строителството в Банско от 1 декември”, е казал кметът на община Банско Александър Краваров на среща с инвеститори и строители, цитиран от пресслужбата на общината. Забраната ще важи до 1 април 2008 г.
Затворени за лекотоварни и товарни автомобили ще бъдат улиците “Явор”, “Иконом Чучулайн”, “Глазне”, “Пирин”, “България” и “Цар Симеон”.
Обектите, намиращи се в местностите Св. Иван и Гуровица, ще могат да продължат своята работа без събота и неделя.
Обектите в местностите Асаница, Шипоцко и Пещерите няма да работят, докато фирмите не изградят околовръстен път в посока входа на Банско – Зъбиница – Раковица – Белизмата. Въпросният маршрут е указан още през май тази година, но фирмите не са изпълнили изискванията.
Паркирането на леки коли, собственост на строителни работници, ще бъде забранено по ул. “Глазне”, “Пирин” и в района на х-л “Кемпински Гранд Арена”. Общината ще осигури допълнителни терени за паркиране около началната станция на кабинковия лифт, които ще бъдат платени.
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:29 | 10.09.22 г.
fallback