fallback

Най-големият британски инвеститор в недвижими имоти ще се дели на три

В собственост и под управлението на основаната през 1944 г. Land Securities се намират около 7,6 млн. кв. м търговски недвижимости.

16:07 | 14.11.07 г.
Автор - снимка
Създател

Land Securities, най-голямата компания във Великобритания, инвестираща в недвижими имоти, ще се раздели на три отделни компании, съобщава агенция Bloomberg.

До тази мярка ръководството пристъпва, за да преустанови падането на стойността на акциите на Land Securities, след като от началото на годината групата е загубила 3,5 млрд. паунда (около 7,3 млрд. долара) от пазарната си капитализация.

Посочва се, че разделянето ще бъде факт не по-рано от една година.

Според оценките на JPMorgan Chase & Co инвеститорите биха могли да оценят трите отделни фирми с около 8% по-скъпо, отколкото цялата група като цяло. В същото време някои анализатори считат предприетите действия по разделяне „лишени от смисъл” при настоящата ситуация на пазара на недвижими имоти.

За шестмесечния период до края на септември чистата печалба на Land Securities е намаляла до 367 млн. паунда (78,35 пенса на акция) спрямо 860 млн. паунда (182,51 пенса на брой) за същия период на предходната фискална година. Нетната стойност на активите се е увеличила с 2,5% до 2,236 пенса на акция, подпомогната от по-високата стойност на развиваните в момента проекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 05:36 | 09.09.22 г.
fallback